dimecres, 29 d’abril del 2020

EDUCACIÓ INFANTIL P4: RECURSOS I JOCS

Hola families, espero que estigueu bé, suposo que això de poder sortir al carrer una estoneta és molt bò per tots, grans i petits, espero que ho gaudiu molt!!!
Aquí us deixo cosetes que podeu fer, els que volgueu, i en tingueu ganes, ja ho sabeu!

LUDILLETRES

Material per practicar la p
Podeu anar practicant amb la lletra P, la nostra estimada amiga aquests dies.



Als nens que els costi ( i és normal que costi) que ho facin en un paper amb una pauta senzilla, no cal fer-ho en quadrícula si encara no surt bé, millor anar a poc a poc. També poden anar practicant la p lligada amb la vocal a continuació, o simplement anar practicant grups vocàlics, com hem fet en els zooms.
Aquí us torno a deixar les imatges per tal que veieu com es fa el traç.




Podeu jugar a picar paraules, contar síl.labes, tal i com fem en algunes sessions del zoom. Aquest cop, podem utilitzar peces de construccions. El pare o la mare han d'escriure paraules amb lletra de pal ( o lligada) i  ells han de comptar i picar quantes síl.labes té i després han de construir torres amb peces de construccions, tantes sil.labes, tantes peces.






 Aniria bé que preparéssiu el següent material, totes les lletres de l'abecedari, podeu fer-ho en lletra de pal o en lletra lligada  (per anar bé dos jocs i els podeu guardar en una bossa o capseta, i potser també els utilitzarem en alguna  sessió de zoom ) després els pares poden copiar paraules  i els nens han de buscar les lletres i formar les paraules. Cada cop que busquin una lletra que diguin el  nom en veu alta.  




Aquí us deixo aquesta imatge per tal que feu les lletres en lletra lligada igual que ludilletres, la mateixa tipologia.




 Els nens i nenes que s'atreveixin poden anar caçant paraules per casa, es tracta d'anar per casa ( o ara també pel carrer) i pensar en noms de coses, objectes que trobem i intentar d'escriure-les, evidentment  en lletra de pal, a veure com surt, ja m'ho explicareu.




                                                                      EMAT

En aquesta activitat, poden pensar paraules i escriure-les o les podeu escriure vosaltres i que ells les copiin  en una graella , d'aquesta manera poden comptar quantes lletres té cada una, treballant així  quantitat,  diferència entre llarg i curt; quina paraula és més llarga (número més gran) o quina és més curta (número més petit).




Poden jugar a descobrir quin és el número que falta, podeu preparar-ho vosaltres mateixos. Fins el número 20




Little Miss Kindergarten - Lessons from the Little Red Schoolhouse!: Decomposing Numbers! (ideas only)







Una altra manera de fer sumes, posem una quantitat concreta de peces als conjunts petits i la suma total en el gran.







 Activitats  amb números                        Copiem patrons de color

Beissler Danielle — C lg n O retmen cilgin ogretmen bull ...




Recta numèrica gegant a terra, i podeu anar treballant la identificació dels números, el que anirà abans o després i fer-ho saltant!!!


MATEMÁTICAS ABN. TARJETAS DE LA RECTA NUMÉRICA. MATERIAL PARA IMPRIMIR



Pequeños Retales: Recta ABN para sueloSpicchi di Limone: Costruire strumenti per la matematica









Aquesta manualitat pot ser divertida, només s'han de pintar el dit amb pintura de colors i un cop estigui seca, deixar volar la imaginació i fer tots els dibuixos que se'ns acudeixin!









Us deixo l'enllaç de dues cançons que anirem escoltant quan parlem dels nostres hortets!
https://www.youtube.com/watch?v=1pKzUyfGBu8  Hem fet un hort
https://www.youtube.com/watch?v=fbEIibeZawI Fruites i verdures

Per acabar i acomiadar-me us convido a escoltar aquesta cançó amb els vostres fills i filles,  heu de saber que a ells els agrada molt, la posavem a la classe i ens ajudava molt a relaxar-nos, segur que en aquests dies de confnament hi haurà  moments que us agradarà i us  anirà bé posar-la.
https://www.youtube.com/watch?v=BgYeSKo7ZBc El núvol de la son.

Espero que tingueu una bona setmana families, una abraçada.