dimecres, 1 d’abril del 2020

ED. INFANTIL: RECURSOS I MATERIALS COMPLEMENTARIS PER A LES CLASSES ONLINE



P3


Hola granotes, pares i mares, com esteu? Desitjo que tots bé.

Aquesta setmana us proposo algunes activitats per treballar amb els nens, penseu que  les activitats dels nens i nenes de P3 són  molt manipulatives i experimentals i que les activitats són de curta durada.
Activitats manipulatives per treballar la destresa manual i visual:


                                                                                     

LUDILLETRES

Aquesta setmana us faig un tutorial, on explico una classe de ludilletres com fem a l'escola.


EMAT


* Podeu classificar objectes segons el seu color, amb peces de lego o qualsevol altre objecte que tingueu a casa.


* També podeu classificar els coberts de casa, els traieu tots i ells que agrupin: les culleres, les forquilles, els ganivets...
* Contem fins al 3 primer amb els dits i després amb diferents materials, pinces, retoladors...




Podeu fer aquesta activitat amb espaguetis i cereals, o macarrons




* Repasseu els traços (recordeu que al blog us vaig penjar una fotografia) perquè ens serveix per començar a escriure tant paraules com nombres.


1: Un  inclinat que puja i un dret que baixa     ↗ ↓ 
2: Un iglú, un inclinat que baixa i un adormit  ↷  ↙  
3: Dos arcs.⟲ ⟲

Us animo a practicar-ho!!



Aquests dies els nens i nenes també estan més neguitosos per la situació que tots estem vivint. A la classe fem estonetes de relaxació i mindfulness. Us convido a posar el següent vídeo, els  agrada molt i els relaxa, desitjo que us agradi.





ENGLISH

Hello Frogs! How are you? I miss you a lot!

Ja heu fet els vostres "Rainbows"? Segur que us han quedat maquíssims!

Aquesta setmana us porto un conte molt especial per aquests dies de primavera! Així esbrinareu coses molt maques que passen durant aquesta estació de l'any. El voleu sentir? Shhhht, the tale starts...




Què us ha semblat? Ara, per què no us animeu a fer el vostre "Caterpillar"? El podeu dibuixar, fer amb plastilina, amb boles de paper, cotó... Segur que us queden xulíssims!

Recordeu que si us animeu a compartir els vostres "caterpillars" podeu fer-ho a través del correu electrònic infantilnjpraga@gmail.com. Ja sabeu que m'encantarà veure'ls. Lots of kisses :)



P4


Hola pares i mares dels Cargolets! Espero que tots estigueu bé. Feliciteu de part meva als vostres fills/es per demostrar-nos que grans són. Com jo sempre he pensat, els nens/es són capaços de moltes coses i sempre ens poden sorprendre i ara ho estan fent, demostrant cada dia de confinament que tot és possible, que tirar endavant és possible, encara que sigui tancats a casa. Ja veureu que quan aquesta situació acabi, us adonareu que s'han fet grans, que han madurat.

En fi, aquí teniu un seguit d'activitats i recursos per aquesta setmana, espero que us siguin d'ajuda, i penseu que sóc conscient que cada família farà el que pugui, cada situació familiar és diferent.

EMAT

Aquesta setmana, quan ens connectem amb l'aplicació "zoom" farem activitats d'EMAT, tal com treballem  els cargols a la classe, d'aquesta manera tot és més proper i quan ells ho vegin els serà  familiar. Qualsevol dubte pregunteu-me pel correu i jo l'aclariré el més ràpid possible.

També podeu anar treballant les seriacions. Podeu fer-ho amb objectes de casa. Penseu que en el moment de curs que estem, ja podem fer sèries de tres atributs.

Suite logique pour les enfants de Petite Section de maternelle ...
Ideas para enseñar series y patrones a niños de preescolar | Juegos

Podeu  jugar a cercar el número que falta, es pot fer amb material que tingueu per casa. Aneu traient cada cop un número diferent i han de descobrir quin és. Amb aquest joc  també podem continuar amb el comptatge de números.


JUEGOS DE NÚMEROS Y FORMAS... | Juegos matematicos infantil ... 

Les sumes sempre les podeu anar treballant, jo us aniré donant idees per fer-ne a casa, aquí en teniu una:

Pin en actividades niños
Seqüències de colors, també podeu fer-ho amb materials que tingueu per casa, amb paper mateix, pinces de la roba, etc.







I ja sabeu: que comptin coses, números ordinals i cardinals; per exemple, una filera de joguines i que vagin dient quina posició ocupa cada una: primera, segona, tercera... vosaltres li podeu assenyalar una i ells us han de dir quina posició ocupa... sempre jugant!!!


LUDILLETRES

També farem activitats i jocs de Ludilletres amb el "zoom", on us ensenyaré com passem  bits, entre d'altres coses.

Material multiusos per a petits lectors | L'Escriba
Seguim practicant discriminació auditiva de les vocals, que busquin objectes de casa, imatges d'un conte, imatges a l'ordinador... i vosaltres heu de dir la paraula en veu alta i els pregunteu si han sentit una vocal, per exemple la A, ho podeu treballar  amb totes les vocals.  
També podeu fer que ells pensin i us diguin paraules que tinguin una determinada vocal, per exemple: digues una paraula que tingui la U. També amb totes les vocals.
Aquests són jocs i activitats que quan ens connectem al "zoom" també anirem fent. D'aquesta manera, dia a dia, els pares i mares també veureu com ho treballem a classe i ho podreu anar practicant amb ells a casa.
Tots aquests jocs i activitats es van treballant cada dia i és aquest hàbit el que fa que es vagin consolidant els aprenentatges.

També podeu escriure paraules que ells reconeguin en un paper, com per exemple: el nom, i ells han de separar totes les lletres retallant amb tisores i, després, han d'agafar totes les lletres i tornar a formar la paraula.
D'aquesta manera també anem retallant, i així no perdrem l'hàbit de retallar.





FEDAC 2013: de febrer 2018
També podem practicar el traç de les vocals en lletra lligada. Jo mateixa us ensenyaré també com ho fem nosaltres; dient el nom del traç és més fàcil. 




En fi, espero que tot el que us he explicat us pugui ajudar i ajudi als nens/es.  No oblideu, que amb l'aplicació "zoom", anirem treballant de la millor manera que ens sigui possible. Qualsevol dubte que tingueu, com ja us he dit abans, no dubteu en escriure'm un correu, mantenim el contacte sempre que sigui necessari.

P5


Com esteu esquirolets? Que sapigueu que us trobo molt a faltar i que tinc moltes ganes de veure-us. Us envio molts petons! Mireu, aquesta setmana he preparat les següents activitats:


LUDILLETRES


  • Canteu la cançó de Ludilletres amb l’ajuda de la Senyo Marta:


  • Primer heu de dibuixar a tota la família (també podeu posar cosins, tiets, avis…). Pinteu-los i feu-los ben guapos i guapes! Després, heu d’escriure, amb lletra de pal, el nom de tots i totes a sota del dibuix. Si us animeu, podeu intentar fer-ho amb lletra lligada.


  • Seguint el joc del veig veig de la setmana passada, busqueu per casa coses que comencin per les consonants P, M, S i T. Feu una llista amb aquestes paraules.


  • Amb dues o més paraules de les que heu trobat, feu una frase amb cada paraula i intenteu escriure-la. 


EMAT


  • Escriviu els nombres parells fins al 10 i després poseu el nombre que va davant de cadascun:


_ 2 _ 4 _6 _ 8 _ 10


  • Escriviu els nombres senars (imparells) fins al 10 i després poseu el nombre que davant de cadascun:


_ 1 _3 _5 _7 _9


  • Dibuixa, pinta, retalla i enganxa en un full:


-Un quadrat.
-Un rectangle.
-Un triangle.
-Una rodona.


  • Els papas us han de dir un nombre ordinal de forma saltejada: 2n, 1r, 5è...10è. Quan us ho hagin dit, heu de fer com sempre: busquem, pensem i mostrem amb els dits el nombre corresponent. Si ens diuen el 5è, hem d’ensenyar 5 dits i després l’escrivim en un paper. 


PROJECTE P3-P4-P5


Pares i mares d'infantil, com ja sabeu aquest segon trimestre hem estat treballant el projecte de
"La volta al món"; us hem preparat aquests enllaços amb tota mena de recursos perquè pugueu treballar amb els vostres fills/es. Aquesta setmana donarem per tancat aquest projecte, esperem però, que ens feu arribar tota allò que heu fet a casa (els que heu pogut fer-ho, s'ha de tenir en compte la situació personal de cada família). Heu de pensar, que tot el que us proposem a continuació per treballar aquest projecte, serveix per a tots els cursos: P3,P4 i P5.

Per començar  podeu explicar aquests contes que pertanyen al projecte de "La volta al món" als vostres fills i filles, segur que els agradaran:







Aquí teniu els enllaços d'uns dibuixos entretinguts i divertits que transcorren al Japó i a Nova York:


Aquí, coneixerem la Xina (https://www.youtube.com/watch?v=_FOpC36_Xfw)! 
Segur que quan sentin aquesta cançó la trobaran molt bonica (https://www.youtube.com/watch?v=OMUh_vJXM44).
El següent enllaç és del conte de la volta al món en 80 dies, explicat també per les tres bessones (https://www.youtube.com/watch?v=itwna1S0_cE).

Per acabar, us donem recursos i enllaços per fer manualitats en relació a cada país: 
  • Japó i Xina→ podeu fer pai-pais, fanalets, dracs i barrets tradicionals: 
                         *Pai-pais: aquí teniu uns exemples, però podeu fer el disseny i els dibuixos que volgueu.
 

*Fanalets→ en el primer enllaç podeu veure com es fa un fanalet i en el segon podeu veure altres mostres: 



*Dracs→ igual que abans, en el primer enllaç podeu veure com es fa un drac i en el segon podeu veure altres mostres: 



*Barrets→ en el primer enllaç podeu veure com es fa un barret i en el segon teniu altres exemples. Si no teniu gomets podeu fer dibuixets o enganxar paperets: 




  • Nova York→ podeu fer la diadema de l’Estàtua de la llibertat i, després, si teniu peces de lego, podeu fer gratacels:
*Diadema de l’Estàtua de la llibertat→
Si us animeu i teniu materials o creativitat, també hi ha tutorials per fer tota la disfressa: https://www.manualidadesinfantiles.org/disfraz-estatua-de-la-libertad
                       *Gratacels→ https://www.instructables.com/id/Empire-State-Building-With-Lego/
                
  • Londres→ podeu fer l’autobús de dos pisos, el Big  Ben i els soldats de la guàrdia reial:

                       *L’autobús→ https://craftulate.com/london-bus-craft



                       *El Big Ben→ 

                        *Els soldats de la guàrdia reial→ https://www.messylittlemonster.com/2015/11/grand- old-duke-of-york-craft-soldier-pegs.html




MÚSICA P3-P4-P5

 Hola estimades granotes de P3, Cargols de P4 i esquirols de P5,  us trobo mooooolt a faltar!
 Aquesta setmana farem un joc molt divertit que consisteix en repetir un ritme aplaudint amb les         nostres mans. De ben segur que us agradarà molt.
 Ja us estic veient saltant i ballant!!!




 Ara que ja sabeu com funciona el joc, segur que podeu fer moltes variacions jugant amb el papa o   amb la mama. Només hem de repetir el ritme.

Com que estem fent el projecte de la volta al món he pensat que també podeu aprendre la cançó del xino Ximfumfà..

"TIKI-TIKI-TIKI    TIKI-TIKI-TIKI -FU ... .কঈঋ"

Escolteu el so del gong al començament i al final de la cançó, també és un instrument de percussió que m'encanta.

 Us ha agradat?  Ja m'ho explicareu.

No vull acomiadar-me de vosaltres sense recomanar aquest vídeo tan xulo que ens anima a rentar-nos les mans. Ja sabeu com és d'important tenir les mans netes.

Ara sí estimats nens i nenes de P3, de P4 i de P5 un petó molt gran de la senyo Olga💓