dimecres, 25 de març del 2020

ED. INFANTIL: PROPOSTES PER TREBALLAR A CASA (II)


A P3

Hola pares i mares de les granotes, com va tot? Espero que tots estigueu bé!! Nosaltres des d'aquí us intentarem donar una sèrie de recursos per tal que pugueu treballar amb els vostres nens i nenes a casa.
El més important per als més petits és tenir una rutina diària, perquè això, els recorda l'escola i els dóna seguretat, per tant, podeu organitzar un petit horari per tal que ells ho tinguin més clar.

* Podeu millorar l'autonomia del nen/nena fen que es vesteixi i es desvesteixi sol i abandonar els estris que ja no necessiten: xumets, biberons...
*Aprofiteu per fer col.laborar als nens en tasques de la llar: ajudant a parar la taula, arrebossar la carn, ajudar a estendre la roba...
*Construïm cabanes al menjador, amb mantes o llençols, on podem jugar a dins o explicar un conte.
*Podem fer un dibuix pintant amb xocolata desfeta, això els encantarà!

LUDILLETRES


Us deixo aquí l'Alfabet del Ludilletres per tal que pugueu practicar-lo.




Us proposem una sèrie de tasques divertides per fer amb els  petits:

* Escriure  el  seu nom amb majúscules: MARTA

* Resseguir amb el dit  les lletres de l'abecedari amb  farina, cafè en pols, sal...




EMAT:

* Fer parelles de coses, per exemple han d'aparellar els mitjons desordenats.
*Seriacions de dos objectes: cullera, forquilla, cullera, forquilla o amb diferents tipus de pasta: macarró, galet, macarró, galet, macarró...o pinces de la roba


* Grafia dels nombres 1-2-3: ho podeu fer amb plastilina o també amb la farina.
* Estàvem treballant gran mitjà i petit i a les granotes els encanta el conte de "La rínxols d'or i els tres óssos" els hi podeu posar:   https://www.youtube.com/watch?v=81epFV3YJGk.



PSICOMOTRICITAT

Us proposem una sèrie de tasques divertides per fer amb els  petits:


Fer  el carretó és un simple joc que  a tothom generalment li agrada. 

Un joc d'imitació, per veure qui ho fa millor, es tracta de copiar els moviments d'alguns animals.
Anima als teus fills a convertir-se en una petita eruga o  també poden imitar  al goril·la.  
Una altra idea que et portem és caminar com un cangur, amb petits salts i també fer croquetes.


ENGLISH

Hello frogs! How are you?

Aquesta setmana us deixo aquesta petita història amb la qual hem après el vocabulari relacionat amb el temps. Recordeu?




Aprofitant el bonic missatge del nostre "Rainbow" en aquests dies, us animo a crear el vostre posant, amb ajuda dels de casa, el missatge en anglès: Everything will be find! (Tot anirà bé) El podeu fer amb els materials que tingueu, compartint aquest bonic moment amb tota la família! 


Si ho voleu compartir, ho podeu fer de dues maneres: a través del correu electrònic infantilnjpraga@gmail.com o bé a través de la xarxa social sota el #NJPragasomacasa.


Us animo a que compartiu les vostres creacions i així aprofitar per estar en contacte, la Teacher Ana us troba molt a faltar My little frogs! Lots of kisses! 




A P4

Hola pares i mares dels Cargols, espero de tot cor que estigueu tots bé;  tot seguit us recomano tot un seguit d'activitats, jocs i recursos pels vostres fills/es  Us recordo que el més important aquests dies  és que els vostres fills i filles tinguin una rutina, un horari, això els donarà estabilitat i seguretat.

És molt important que parleu molt amb ells, converseu sobre les seves emocions, d'aquesta manera us adonareu de com se senten i que en pensen de tot el que està passant al seu voltant. Escolteu-los més que mai aquests dies. Per la meva part, heu de saber que els trobo moltíssim a faltar, i espero i desitjo que aquesta situació acabi el més aviat possible i ens puguem retrobar aviat! 
Aquí teniu uns enllaços on podeu trobar recursos per poder fer manualitats i jocs divertits i  entretinguts amb els nens i nenes. Són jocs que permeten als vostres fills i filles divertir-se sense deixar d'aprendre! Hem intentat oferir-vos recursos on s'utilitzi materials que podeu tenir a casa.
.https://totnens.cat/fem-un-sorral-amb-una-estanteria/

https://totnens.cat/10-jocs-montesori-per-fer-a-casa-a-instagram/

https://totnens.cat/com-fer-un-mini-joc-magnetic-de-pesca/ Podeu aprofitar imants que tingueu a la nevera!
https://totnens.cat/el-joc-de-les-parelles-per-fer-a-casa/

Per aquells que teniu colorants alimentaris a casa podeu fer :https://totnens.cat/com-tenyir-pasta-arros-sal-per-fer-manualitats/
Si en tenen ganes, també poden fer casetes de paper amb les que després hi podran jugar; segur que després s'ho passen d'allò més bé!!!https://www.pinterest.es/pin/428193877063407171/.
No oblideu, pares i mares, que els nostres cargolets són molt marxosos i els agrada molt ballar! Aprofiteu estones del dia per ballar amb ells, us divertireu junts i a més a més és una manera de moure el nostre cos davant d'aquests dies de confinament!
Segur que cançons com: El lleó vergonyós i el Rock de la formiga del "Pot Petit" o el Buggi Buggi, no us fallen!!!

Ludilletres
Podeu ajudar als vostres fills/es a fer un dau, hi podeu escriure una vocal a cada cara i  perquè no? També hi podeu posar la consonant P!!! Que juguin a tirar el dau i han de pensar paraules amb la vocal que els ha sortit. Aquí podeu trobar plantilles per a fer daus. Si teniu cartolina serà més resistent, però podeu fer-los amb foli.https://www.pinterest.es/pin/673077106787440878/.
Estaria bé que anessin practicant el seu nom amb lletra lligada, tingueu en compte que això, encara, té un grau de dificultat important, per tant, valoreu l'esforç que fa cada un d'ells; com jo sempre els dic: -no surt? Si t'has esforçat, no passa res!!!
També pot ser molt divertit que vagin per casa caçant paraules, consisteix en agafar paper i llapis i que vagin buscant paraules escrites que trobin: el nom del pot del xampú, d'una revista o llibre de casa, etc., després l'hauran d'escriure en el paper.

Emat
Els cargols, aquesta setmana, poden anar repassant el traç dels números fets fins ara, de l'1 al 8.
També poden anar treballant la relació entre el número i la seva quantitat, podeu treballar-ho jugant amb activitats com les que trobareu en aquest enllaç:
http://eideducacioinfantil.blogspot.com/2015/01/jocs-matematics-numeracio-i-calcul.html

Podeu aprofitar materials que teniu per casa, com per exemple les peces d'un joc de construccions.

Resultat d'imatges per a "jocs infantils per treballar la quantitat a mates"

I sobretot, que no parin de comptar cada dia! Els macarrons del plat a l'hora de dinar, els colors que hi ha damunt  la taula, les culleres que hi ha al calaix de la cuina... Tot el que ens envolta es pot comptar!!!
Espero que passeu aquesta setmana de la millor manera possible, i sobretot, molts ànims per tots vosaltres!!!

PSICOMOTRICITAT

Us proposem una sèrie de tasques divertides per fer amb els  petits:

Fer  el carretó és un simple joc que  a tothom generalment li agrada. 

Un joc d'imitació, per veure qui ho fa millor, es tracta de copiar els moviments d'alguns animals.

Anima als teus fills a convertir-se en una petita eruga o  també poden imitar  al goril·la.  
Una altra idea que et portem és caminar com un cangur, amb petits salts i també fer croquetes.

ENGLISH


Hello everybody!! How are you?
- Sing the Hello song!


Daisy, Robin and Mouse have a new story in the park, and also a song!! Let’s see which adventure they have today!


And now the song!! You have to learn it, sing it and dance!


I hope you enjoy yourself. I miss you!!

A P5


Hola esquirols (i pares i mares), espero que tots estigueu bé! La veritat és que us trobo a faltar ESQUIROLS! I per passar aquests dies el millor possible, us donaré uns recursos perquè us distragueu al mateix temps que aprengueu. 


Primer de tot, crec que cal saber que és important que els nens d’aquestes edats segueixin una rutina diària i així mantenir una similitud amb l’escola, per tal que no notin tanta diferència amb aquests dies tan estranys. Per facilitar això podeu fer un horari (una idea seria fer un mural tota la família i dibuixar o enganxar la vostra organització)  de les activitats diàries on hi ha d’haver la higiene personal i de l’habitació, ordre, oci, activitats escolars...



Aquí teniu un exemple de mural per fer, tot i que hauríeu d’afegir la part d’activitats escolars.


Sempre, però encara més en aquests moments, el joc és importantíssim i cal buscar estratègies i coses noves per distreure’ls. Una idea bona és crear cabanyes a la casa amb llençols, mantes o capses de cartró i fer racons de jocs (com s’ha comentat a P3). Un joc amb el qual gaudeixen molt és amb la plastilina, però és possible que molts pares no la tingueu a casa, per aquest motiu us passo un enllaç on s’explica com crear plastilina casera amb aigua, farina, oli i sal. Aquí teniu l’enllaç: https://www.youtube.com/watch?v=rro_n9j8Z6k
També podeu aprofitar i fer-ho com un joc, el cordar els cordons de les sabates o fer llaços a les nines.


Una vegada comentat els possibles jocs, a continuació us donaré recursos per fer activitats d’aprenentatge a casa:


LUDILLETRES

  • Escriure nom i cognom amb lletra minúscula (ex: Jan Martínez).
  • Activitats manipulatives: fer grafies de les lletres amb plastilina, farina, sorra, pintura…

  • La caixa viatgera: confeccionar una caixa de lletres, cada dia podem posar una lletra diferent de les lletres que hem treballat (vocals, p, m, l, s, t, d, f, j, g…) i buscar a casa objectes que continguin aquestes lletres i guardar-les a la caixa.
  • Jugar al veig veig amb objectes de casa amb les vocals (ex: comença per la lletra a→ armari).


EMAT


                                  

MEDI

Aprofitant que estem a la primavera, podem buscar dibuixos per pintar sobre aquesta estació de l’any, fer flors de paper, adornar les finestres amb flors de paper, fer murals de paisatge de primavera...


PSICOMOTRICITAT


Us proposem una series de tasques divertides per fer amb els  petits:

Fer  el carretó és un simple joc que  a tothom generalment li agrada. 

Un joc d'imitació, per veure qui ho fa millor, es tracta de copiar els moviments d'alguns animals.


Anima als teus fills a convertir-se en una petita eruga o  també poden imitar  al goril·la.  
Una altra idea que et portem és caminar com un cangur, amb petits salts i també fer croquetes.

ENGLISH

Let's play and learn the numbers!!
http://www.sheppardsoftware.com/preschool/ngames/numbers.htm