dimarts, 17 de novembre del 2020

1r DE PRIMÀRIA. SETMANA DE LA CIÈNCIA

 Els nens i nenes de primer durant tota la setmana passada han participat en la celebració de la SETMANA DE LA CIÈNCIA. Durant tota la setmana hem anat fent moltes activitats relacionades amb la ciència: hem conegut el món de les màquines i hem fabricat la nostra pròpia joguina fent una petita maquinària i fins i tot hem vist que la màgia és ciència!! Però sobretot les activitats que hem fet han estat relacionades amb L'AIGUA:

"BÈSTIES I BESTIOLES DE RIU"

En aquest taller hem conegut tots els animals que viuen en els diferents cursos del riu, en el bosc de ribera i en les basses. Vam representar com actuen alguns animals, vam escoltar el cant d'alguns ocells, vam escoltar un conte sobre un rossinyol,...

"CONÈIXER MILLOR L'AIGUA"

Vam fer una experimentació per crear pluja, vam ordenar amb imatges el cicle de l'aigua, vam observar els tipus d'aigua del nostre planeta, els llocs on podem trobar-la, vam parlar de l'aigua potable i no potable i on la trobem. Vam aprendre molt!!

"LA IMPORTÀNCIA DE L'AIGUA EN LA HIGIENE"

Vam parlar de la importància de l'aigua en la higiene, sobretot ara per combatre la pandèmia. Vam cantar, vam ballar i fins i tot amb un truc de màgia vam fer desaparèixer els virus.

"EXPERIMENTEM AMB L'AIGUA"

Vam fer un munt d'experiments, la majoria amb l'aigua. Vam fer experiments sobre la flotabilitat de l'aigua dolça i salada, la refracció de la llum a l'aigua, la dissolució d'algunes substàncies....

Aquesta setmana ha estat molt divertida i també hem après moltes coses!!

Si cliqueu en aquest link podreu veure un vídeo amb el recull de totes les activitats de la setmana:

https://youtu.be/mGQ6zExNtto