diumenge, 14 de maig del 2023

2n: PROJECTE BADALONA, DALT VILA


Durant part del 1r i 2n trimestre els nens i nenes de 2n hem estat treballant el projecte: 
"Badalona, Dalt Vila".
Vam començar treballant el carrer i la nostra adreça. Ens vam situar cadascun al nostre barri i vam situar l'escola al barri Dalt Vila, barri antic de Badalona. Vam fer el seu estudi i vam identificar les principals característiques que el feien diferent a tota la resta.
També, dins d'aquest projecte, hem estat treballant la diferència entre poble i ciutat i ens hem situat a la nostra ciutat, Badalona. Hem treballat el seu patrimoni: escut, tradicions, el seu paisatge costaner, paraules típiques badalonines dins de la llengua catalana,...
Durant l'estudi de la nostra ciutat ens hem aturat per parlar cóm és el govern d'un poble o ciutat, com funcionen el serveis municipals i transports, fins i tot hem treballat com es forma el govern d'una ciutat i hem fet un simulacre d'eleccions i votacions, ara bé però el que vam votar van ser diferents jocs, per  triar de manera democràtica a quin jugaríem aquell dia al pati.
I per finalitzar el projecte hem fet un tastet de la història i hem muntat al nostre racó del projecte una
"Línia del Temps" i hem fet una pinzellada de totes les etapes o edats, aturant-nos més a l'edat antiga amb els romans i l'antiga "Baetulo".
Ara ja podem dir que coneixem una mica més la nostra ciutat.
Aquí teniu un vídeo on podreu veure com s'ha anat desenvolupant el projecte.