dimecres, 20 de maig del 2020

EDUCACIÓ INFANTIL P4: RECURSOS I JOCS

Hola  famílies, espero que estigueu tots bé.  Com cada setmana us deixo aquí en el blog  tot un seguit d'activitats per poder treballar a casa.

                                                                        EMAT

  Activitats  de matemàtiques que podeu anar fent, són aquestes:






 Han d'identificar  i encerclar el número que correspon










Sèries. Continuar la sèrie dibuixant les figures corresponents.







Podem anar practicant sumes








Podeu preparar el joc del memory de números, de l' 1 al 20; podeu fer-lo vosaltres mateixos amb papers de la mateixa mida , heu de fer cada número doble. Quan el nen aixeca un número  l'ha de reconèixer i dir-lo en veu alta. Podeu començar primer a jugar amb els números de l'1 al 10 i després ampliar fins al 20.



Trencaclosques ; quan l'han pintat han de retallar per les línies i després l'han de muntar. Pels que no teniu impressora podeu fer vosaltres mateixos un dibuix i posar els números,podeu fer vosaltres mateixos aquesta fitxa.





Activitat amb l'ajuda de la recta numèrica. Amb papers de la mateixa mida hauran d'escriure els números de l' 1 al 20. Un cop ho han fet els han de barrejar i a continuació els han de tornar a ordenar; els primers 10 els haurien d'ordenars sols i del 10 al 20, poden ajudar-se de la recta numèrica



                                                                 LUDILLETRES




Han de pintar els dibuixos que comencen per les síl.labes següents. Aquells que no tinguin ganes de pintar poden encerclar o simplement assenyalar-lo.











Podeu, vosaltres o ells, escriure els dies de la setmana en lletra de pal (evidentment vosaltres els feu un model i ells l'han de copiar) , després dividiu cada sil.laba amb un traç i l'hauran de retallar. Un cop tinguin totes les síl.labes retallades, que formin un altre cop  les paraules seguin el model. Poden enganxar-les en un paper o cartolina i ho poden penjar en algun lloc ben visible i així cada dia mirar quin dia de la setmana és.









Els laberint poden fer-los en una fitxa o directament a la pantalla de l'ordenador. Primer l'han de fer amb el dit i quan n'estiguin més o menys segurs amb el llapis





Aquí us deixo l'enllaç d'un vídeo on van dient els sons de les lletres de l'alfabet; ja us he comentat que és molt important que identifiquin auditivament els sons de les lletres, i quan fan la lectura del llibre de Ludimots que ho facin per sons.
https://www.youtube.com/watch?v=uvrdzQwLhHc




Per acabar, que vagin practicant el traç de les lletres en lletra lligada que hem anat fent fins ara           ( a,e,i,o,u,p,m). Com sempre us dic es pot fer  en un full en blanc o pauta senzilla i els que vulguin que vagin provant en quadrícula. La direcció del traç ja us l' he anat explicant però si no us queda clar, si voleu aprofitem el feed back del divendres i us ho torno a ensenyar.



Poden agafar paper i colors i que provin d'escriure paraules de forma espontània, que escriguin tot allò que se'ls acudeixi, ja veureu com alguns comencen poc a poc a escriure paraules noves. No han de tenir cap model, no han de copiar d'enlloc, tan sols escirure el que ells vulguin.

Espero que aquestes activitats us serveixin d'ajuda.
Que passeu tots i totes una bona setmana!!!