dijous, 26 de març del 2020

P3- P4- P5: ANY BEETHOVEN



Hola estimades granotes, cargols i esquirols, és hora de fer música!!!
https://www.youtube.com/watch?v=UwZfD0rjeVk


Després d’escoltar a la Dàmaris Gelabert en aquesta cançó que ens encanta, m’agradaria  que sabéssiu que avui 26 de març  és el 250 centenari de la mort de Ludwig van Beethoven;  aquest senyor amb aquesta cara d’enfadat però que va composar 398 obres   entre simfonies, òperes i concerts. Voleu saber més coses?




Fa casi 200 anys,  Ludwig  van Beethoven va neixer a Alemanya el 26 de març de 1770.  La seva mare l’estimava moltíssim  i el seu pare que era músic,  l’obligava a practicar hores i hores al piano, perquè pugués convertir-se en el “nou Mozart”. 

A l’escola, els mestres no estaven contents amb les  seves feines , no tenia bones notes ni tampoc tenia molts amics. Pobre Ludwig!

Per això, quan va fer 10 anys va deixar l’escola per dedicar-se només a allò que més li agradava: la música.

Al 1782, quan només tenia 12 anys va composar la seva primera obra: “9 variacions per a piano”
                     Aquest és en Ludwig als 12 anys

Va estudiar a Viena amb músics tan importants com Haydn i Sallieri.

Mai no es va casar i no va tenir fills, per això ,  va cuidar i educar amb  molt entusiasme al  Karl, fill de la seva germana, desitjant que pogués arribar a ser un gran pianista. Malauradament en Karl no tenia la vocació artística del seu tiet.

Un dia va despertar amb brunzits i amb mal d’orella. Tenia 26 anys, treballava amb la música i no podia sentir-la. S’estava quedant sord!.

En Ludwig intenta amagar la seva malaltia i poc a poc es va aïllant, i cada vegada està més sol i sempre té cara d’enfadat. Als 46 anys ja patia sordesa absoluta.  Tot i així ens ha deixat obres fabuloses.
Espero que us hagi resultat interessant. 

Us deixo un musicograma molt primaveral amb un pollet com a protagonista.
És un minuet de Beethoven anomenat Septimino i segur que us agradarà.

Durant la primavera de l'any 1800,  en Ludwig va passar una època molt feliç a casa de la família Brunsvick i es va enamorar d'una de les filles. Sentir-se enamorat i viure envoltat de natura va ser una gran inspiració per  crear una sonata perfecta.
Us deixo el link perquè que pogueu escoltar la sonata per violí i piano anomenada “La Primavera”.
Estaria bé que mentre l’escolteu, ben relaxats, feu un dibuix musical d’aquells tan macos que feu. Dibuixeu al senyor Beethoven dirigint una orquestra o un dibuix ben primaveral. Si ho voleu compartir ho podeu fer arribar a través del correu electrònic.


Un petonàs estimats, la senyu Olga us troba molt a faltar!