dissabte, 18 de maig del 2024

1r: PROJECTE AUS RAPINYAIRES

 A la classe de primer per grups hem estat desenvolupant el projecte:

                            " LES AUS RAPINYAIRES"

Aprofitant que estàvem immersos en el tema dels animals i després d'haver fet la sortida al Cim d'Àligues vam aprofundir en el món de les aus, treballant un tipus, les rapinyaires.

Hem pogut apreciar la seva morfologia, forma del cos, del cap i mobilitat, posició d'ulls i visió, tipus de plomes, posició de dits en les urpes,... diferenciant sobretot entre les diürnes i nocturnes.

També ens hem iniciat en la recerca a internet amb les tauletes per buscar el tipus d'alimentació de cada au i hem pogut classificar-les en caçadores i carronyeres. Hem buscat què és una egagròpila i han pogut observar una d'òliba per veure de què estava formada.

Hem treballat les seves envergadures elaborant un gràfic després de consultar-ho a internet i hem aprofitat el gràfic per resoldre problemes de comparació d'envergadures de diferents espècies.

Hem treballat dites, frases fetes: "Estar sol com un mussol", "Tenir vista d'àliga",.... Hem recitat poemes, hem cantat, hem ballat, hem fet manualitats,...

I ara coneixem el nom d'un munt d'aus rapinyaires: gran duc, òliba, àliga de cap blanc, àliga daurada, voltor comú i negre, aufrany, secretari gamarús, falcó pelegrí, xoriguer, mussol, el cóndor dels andes,...

Realment ara som uns experts en aus rapinyaires.

Observeu en aquest vídeo tot el que hem treballat.