Per acomiadar als AMICS LECTORS d'enguany hem fet un petit joc, on llegir era la clau per trobar la solució. Repartits pel pati de l'escola hi havia paperets amb rodolins que s'havien separat, la nostra missió era trobar cada parella per formar el rodolí sencer. Una activitat on petits i grans ens hem ajudat, però sobretot ens hem divertit llegint. No oblideu que:
Fa uns dies, els nens i nenes d'infantil van fer una sortida al Gran Teatre del Liceu, a Barcelona.
Allà, el grup d'artistes va representar una obra de teatre musical anomenada la Barcarola que feia una recopil·lació de peces d'òpera conegudes amb un espectacle visual que ens va deixar a tots i totes bocabadats!
A la classe de primer per grups hem estat desenvolupant el projecte:
" LES AUS RAPINYAIRES"
Aprofitant que estàvem immersos en el tema dels animals i després d'haver fet la sortida al Cim d'Àligues vam aprofundir en el món de les aus, treballant un tipus, les rapinyaires.
Hem pogut apreciar la seva morfologia, forma del cos, del cap i mobilitat, posició d'ulls i visió, tipus de plomes, posició de dits en les urpes,... diferenciant sobretot entre les diürnes i nocturnes.
També ens hem iniciat en la recerca a internet amb les tauletes per buscar el tipus d'alimentació de cada au i hem pogut classificar-les en caçadores i carronyeres. Hem buscat què és una egagròpila i han pogut observar una d'òliba per veure de què estava formada.
Hem treballat les seves envergadures elaborant un gràfic després de consultar-ho a internet i hem aprofitat el gràfic per resoldre problemes de comparació d'envergadures de diferents espècies.
Hem treballat dites, frases fetes: "Estar sol com un mussol", "Tenir vista d'àliga",.... Hem recitat poemes, hem cantat, hem ballat, hem fet manualitats,...
I ara coneixem el nom d'un munt d'aus rapinyaires: gran duc, òliba, àliga de cap blanc, àliga daurada, voltor comú i negre, aufrany, secretari gamarús, falcó pelegrí, xoriguer, mussol, el cóndor dels andes,...
Realment ara som uns experts en aus rapinyaires.
Observeu en aquest vídeo tot el que hem treballat.
Com ja sabeu, els nostres esquirols són uns grans lectors i lectores, però a més d'haver adquirit aquesta habilitat i passió per la lectura, també s'estan fent grans matemàtics!
Fa uns dies que ens vam iniciar en el món de les desenes i les unitats i, avui, per seguir consolidant aprenentatges de forma manipulativa, hem treballat aquests conceptes amb peces de colors.
Aquesta setmana ens ha visitat la Montse Francisco, iaia d'uns alumnes de l'escola, per parlar-nos de dones importants de Badalona i que van fer molt per la nostra cituta.
Moltes gràcies Montse per venir a l'escola a compartir una estona amb nosaltres, però sobretot per compartir tots els teus coneixements i vivències. Ha estat una visita molt entranyable i enriquidora.
Amb els minimons representem i expressem moments de la vida quotidiana o escenaris imaginaris en forma de joc simbòlic lliure no estructurat. Fomentem al màxim la seva creativitat, facilitant un espai de calma en petit grups i a l'exterior de l'aula. Aquest és el minimon de la primavera, representat material i objectes simulant un escenari real: plantes, flors, tot tipus d'insectes, pedretes...
Com cada any els nens i nenes de 1r hem celebrat a classe la Diada de Sant Jordi fent moltes activitats.
Vam llegir la Llegenda de Sant Jordi en forma de poema i seguidament la vam recitar per petits grups, vam fer roses de paper, vam fer un punt de llibre amb un drac molt divertit, vam veure la representació teatral de la Llegenda de Sant Jordi per part dels alumnes de l'ESO i varem acabar escoltant un munt de contes que ens va venir a explicar a l'escola la contacontes Rosa Fité. Va ser un dia molt aprofitat, on el món dels contes va ser el veritable protagonista!!
Els nois i noies de cinquè hem treballar el nostre cos a la matèria de medi. En aquesta unitat hem pogut investigar els diferents òrgans de cada sistema del cos humà i les relacions que hi ha entre ells. També hem après a tenir cura de tots aquests sistemes per tenir un cos sa i en forma.
Hem acabat la unitat fent un Flipbook on hem plasmat tots els sistemes del nostre cos amb els seus òrgans.
Com ja sabeu, els nens i nenes de 3r i 4t de primària van iniciar el projecte de l'hort a l'escola cultivant hortalisses com: cebes, enciams i tomàquets. Durant aquest temps hem fet tot el procés de: plantar, regar, treure les males herbes, observar la seva evolució i els canvis en el temps, comprovant que, finalment podem collir els nostres fruits!
Entre tots vam decidir que amb ceba, enciam i tomàquets podiem fer una amanida, així que vam preparar unes amanides i vam fer un tastet a la nostra classe. Va ser un treball cooperatiu on els nens i nenes de 3r i 4t van treballar en equip per collir, rentar i repartir tots aquests fruits a l'hora de fer les amanides.