diumenge, 10 de març del 2024

1r: PROJECTE LA TARDOR I EL PAS DEL TEMPS

Els nens i nenes de la classe de 1r durant el primer trimestre vam desenvolupar el projecte "La tardor i el pas del temps."

Tot i que semblava que la tardor no volia arribar poc a poc ens vam anar endinsant en el tema. Vam començar treballant aspectes del pas del temps: els dies de la setmana,  els mesos de l'any, les estacions i els canvis meteorològics, per finalment endinsar-nos en el tema de la tardor.
Poc a poc vam anar creant un racó amb fruites, fruits secs, verdures de temporada, fulles, bolets o pinyes i tot allò que puguessin aportar o tingués relació amb el tema. 
A partir d'aquí vam fer una sèrie d'activitats: endevinalles, dites, poemes, cançons o embarbussaments, aturant-nos a treballar sobretot la rima i creant el nostre propi rodolí sobre la tardor.

Després vam elaborar un joc dels mesos de l'any per a aprendre el seu ordre, identificar els mesos que pertanyen a cada estació, saber els dies que té cada mes i el número que relacionem amb cada mes. D'aquesta manera lúdica vam anar aprenent també les parts del dia i els dies de la setmana en català i en anglès.

També vam participar en la festa propia de la tardor "Castaween", amb disfresses i l'elaboració dels nostres rotllets de poma i canyella.

Finalment, vam fer una sortida a Can Julià i vam fer un munt d'activitats sobre la recollida de l'oliva, fruit de temporada, i l'elaboració de l'oli.