dijous, 3 de novembre del 2022

1r i 2n: VISITA A CAN DEU: "EL MÓN RURAL"


Els nens i nenes de 1r i 2n, el 19 d'octubre vam anar d'excursió a Sabadell a visitar la Masia Can Deu. Allà vam fer un taller sobre el món de la pagesia d'abans i d'ara.
Per entendre cóm era aquest món  fa molts anys enrere, vam visitar la masia que es manté tal i com era abans. Ens van explicar com vivien, com treballaven, com era la masia i les seves parts, com  aprofitaven tot allò  que la natura els hi oferia i com reutilitzaven tot allò que generaven. I fins i tot ens vam convertir en fadrins i pubilles fent una petita representació.
D'altra banda per poder entendre quina és la vida actual de pagès, vam poder visitar l'hort, veure quines són les hortalisses de temporada, averiguar quina part de la planta ens mengem: fulles, tija, arrel ,flors,... i després vam poder fer les feines de pagès plantant una fava a l'hort. Aquí tots vam participar cavant, plantant, adovant, regant,... I per no marxar sense res cap a casa vam plantar una llavor de rave en un planter per poder-ne tenir cura d'ell a casa.
Va ser un dia molt aprofitat i vam aprendre molt!