dissabte, 20 de novembre del 2021

5è i 6è: SETMANA DELS DRETS DELS INFANTS

 "DESCONFINEM ELS DRETS DELS INFANTS"  Avui, sempre, a Badalona i arreu del món.

Com a integrants del Consell dels Infants de Badalona (CIB), la nostra escola participa en la nova edició de la  "Setmana dels infants a Badalona". Enguany celebrem el 62è aniversari de la Declaració i el 32è aniversari de la Convenció de l'ONU sobre els drets dels infants. Volem afegir-nos a la defensa i garantir els drets dels infants en aquest context actual de crisi generat per la pandèmia en el qual els infants i adolescents són especialment vulnerables. Durant aquest mes de novembre, els nens i nenes de Cicle Superior han estat els encarregats de treballar els drets i deures dels infants.

El grup de nens i nenes de 5è han aprofundit en el dret a la llibertat d'expressió. Els infants han de gaudir de la llibertat d'opinió i de pensament respectant els drets dels altres i la societat en general i ho han expressat, dibuixant i  confeccionant un mural amb mans aixecades per demanar la paraula. El gest i l'acció creativa representen  un important paper en la construcció de la identitat personal.










El grup de 6è s'ha endinsat en el treball del dret per una educació que defensi el medi ambient i la natura. Tots els nens i nenes tenen dret a la conservació i rescat dels recursos naturals i a la consciència social de la necessitat de viure en ambients saludables i favorables pel seu desenvolupament. Els nens i nenes de 6è han creat vistoses figures plenes de color envoltant el nostre món; un planeta que hem de cuidar i estimar.