diumenge, 24 de novembre del 2019

1r i 2n: FENT OLI A CAN JULIÀ

El passat dijous 22 de novembre, els nens i nenes de cicle inicial de primària vam anar a Can Julià a Sant Esteve de Sesrovires per fer oli.
El primer que vam fer en arribar va ser visitar les oliveres, observar-les i parlar sobre elles: les seves parts, mida, data de floració i recollida del seu fruit,...
Seguidament vam collir olives amb la "batolla" i la "borrassa". Més tard vam passar a netejar-les, triturar-les i premsar-les per extreure l'oli.
Per finalitzar vam crear la nostra pròpia etiqueta per poder embotellar l'oli per portar-lo cap a casa.
Vam aprendre moltes coses sobre l'olivera i l'oli d'una manera activa i participativa.
A continuació podreu veure com va anar tota la visita:

dissabte, 23 de novembre del 2019

P4: SETMANA DE LA CIÈNCIA

 La setmana de la ciència a P4 ha estat molt interessant i els nens i nenes de P4 s'han sentit per uns dies com veritables científics. Han estat uns dies de molts descobriments i aprenentatges i el millor de tot ha estat la cara de sorpresa de cada un d'ells cada cop que descobrien un experiment nou. Un globus que s'infla com per art de màgia, la força que pot arribar a tenir un imant, o la meravella de veure colors en moviment.




4t: VINCENT VAN GOGH

Who was Vincent van Gogh?

In Arts&Crafts we are learning a lot about him and his style of painting. He was famous for his brushstroke and the way he used to mix colours.

We have experimented it by ourselves using watercolours! It's the first time we work with this material! It's awesome!


2n: AUTUMN PAINTINGS

Hello everyone!

Autumn is here and what better way to celebrate it than painting!

We have enjoyed a lot!


dijous, 21 de novembre del 2019

3r: SETMANA DE LA CIÈNCIA

Durant la setmana de la ciència, els nens i les nenes de 3r hem realitzat diferents activitats. A Ca l'Arnús vam realitzar el taller: Qui viu a l'estany? amb el que hem après a identificar les característiques i l'entorn que permeten la presència de diferents éssers vius.
Amb la visita a l'exposició a Secundària sobre reciclatge i el video sobre el canvi climàtic hem pres consciència de la importància de cuidar el nostre planeta. També hem aprofitat per ampliar els nostres coneixements sobre el Sistema Solar.
Hem pogut conèixer grans científics com Albert Einstein i Marie Curie i amb els experiments realitzats a classe hem comprovat que l'aigua, la llum, l'electricitat estàtica o la magnètica poden produir "magia" científica. Ens ho hem passat d'allò més bé!

Aquí teniu un tastet.

dimecres, 20 de novembre del 2019

2n: SETMANA DE LA CIÈNCIA

Durant tota la setmana passada els nens i nenes de 2n vam tenir diferents activitats relacionades amb la ciència i el medi ambient.


Amb totes les activitats que hem anat realitzant durant la setmana hem après moltes coses sobre l'aigua, l'aire, l'energia, l'electricitat estàtica i ens ho hem passat molt bé com podreu comprovar en el vídeo. D'altra banda també hem pogut comprovar la problemàtica que té el nostre planeta amb la contaminació a causa de l'acció de l'home i ens hem adonat de la importància del reciclatge.
Aquí teniu un petit resum de tot allò que hem fet.













dimarts, 19 de novembre del 2019

P5: SETMANA DE LA CIÈNCIA

Durant la darrera setmana de la ciència els nens i nenes de P5  han gaudit i han après molt  realizant interessants experiments com podeu veure a les fotografies.








dilluns, 18 de novembre del 2019

4t: SETMANA DE LA CIÈNCIA


Hem celebrat la Setmana de la Ciència a l'Escola, i els nens i nenes de 4t ens hem convertit en uns petits grans científics. 

Durant tota la setmana hem realitzat diferents activitats on hem pres consciència de la importància del canvi climàtic, hem anat a observar la biodiversitat al parc de Can Solei, hem après a fer experiments i hem comprovat que es necessita paciència, precisió i concentració, també hem resolt un repte matemàtic amb escuradents...

Se’ns ha obert una finestra al món científic que ens ha sorprès i hem gaudit molt.... així que..qui sap... si d'aquí uns anys ens convertim en uns GRANS CIENTÍFICS  per millorar el MÓN.



Setmana de la Ciència 4t from Escola NjPraga on Vimeo.

divendres, 15 de novembre del 2019

1r: SETMANA DE LA CIÈNCIA

A l'escola hem celebrat la setmana de la ciència. Els nens i les nenes de primer han fet una sèrie d'activitats relacionades amb aquesta temàtica. Hem anat a l'Escola del Mar a fer un taller de flotabilitat i hem pogut fer comprovacions de les hipòtesis plantejades dels materials que suren i els que no. A la classe, hem fet experiments amb l'aigua; la refracció de la llum, la densitat, la tensió superficial... També, hem treballat la contaminació i la importància de reciclar, reduir i reutilitzar amb el joc dels contenidors. Per últim, hem experimentat amb l'electricitat estàtica. Els nens i les nenes s'ho han passat molt bé i han après molt a través del raonament científic.



dilluns, 11 de novembre del 2019

6è: ELS CONTES I LES FAULES


Hi havia una vegada ... 

A la classe de 6è hem estat treballant els contes tradicionals i les faules i ens hem preguntat:
Si Isop, Jean de la Fontaine, Hans Christian Andersen o els Germans Grimm escrivissin les faules i els contes ara, els acabarien amb el mateix final? Canviarien algun aspecte del desenllaç?



Què passaria si la Caputxeta Vermella hagués plantat cara al llop?
Podria ser que Hansel i Gretel acabessin vivint feliços a casa la bruixa?
I si la Cigala i la Formiga s’ajudessin, una a l’altra, com a bones companyes?

Segur que en tots els contes un altre final seria possible.


Per això, hem fet l’exercici de capgirar els finals d’algunes faules i contes tradicionals, canviant el desenllaç de manera creativa i esbojarrada. I ens han quedat unes històries genials!
Després ens hem après el paper dels protagonistes i hem anat a explicar-los a les classes de P5 i 3r.







Han estat un públic engrescat i entusiasta. I ens han aplaudit molt!







6è: LA INFOGRAFÍA




Las infografías presentan información de forma 
visual y atractiva, permitiendo organizar los datos 
y facilitando su comprensión.

La palabra infografía proviene de info (información) 
y grafía (escritura).

Hemos creado infografías utilizando aplicaciones 
como PIKTOCHART, VIZUALIZE.ME, EASEL.LY, 
VISUAL.LY, INFOGR.AM, ...






diumenge, 10 de novembre del 2019

4t: DIBUIX COOPERATIU

Els alumnes i les alumnes de 4t hem treballat a valors el Dibuix Cooperatiu.
Cadascú de nosaltres teniem un dibuix petit per pintar, després vam haver de buscar al company o a la companya que tingués la nostra continuación del dibuix.
No va ser gens fàcil...però el resultat final va ser un dibuix enorme.

Enshem adonat que si ajuntem els nostres petits esforços i treballem amb equip, el resultat pot ser ESPECTACULAR.


Dibuix Cooperatiu from NJPraga on Vimeo.

dijous, 7 de novembre del 2019

1r: REVISIÓ BUCODENTAL

Els nens i les nenes de 1r han fet la revisió bucodental. Ens han ensenyat com tenir una bona higiene i com prevenir les càries. Quins bons consells ens han donat!!



dimecres, 6 de novembre del 2019

3r: ROBÒTICA

Els alumnes i les alumnes de 3r, hem acabat el nostre projecte "Milo, el vehicle científic", hem construit, hem programat i hem comprovat que som capaços de fer funcionar el nostre robot.

Aquí us presentem a Milo.








Robòtica Projecte Milo from NJPraga on Vimeo.

3r: EL NOSTRE ESQUELET


Durant aquests dies els nens i les nenes de 3r han estudiat els ossos que formen el nostre esquelet, han aplicat els coneixements adquirits fent petites exposicions sobre l'esquelet humà compartint amb els companys i les companyes informació sobre experiències pròpies. 

    Aquí teniu un petit tastet.